Barion Pixel
Kövess minket
30aug, 19 2019-08-30Egyéb
Nagymacska etetése

Nagymacskát etetni bonyolult dolog. Akkor is, ha nem a képen látható példányt kell etetni, hanem egy Jaguar i-Pace elektromos autót. Partnerünknek pedig nem csak a hagyományos AC töltésre, hanem DC töltésre is fájt a foga, így hát meg kellett küzdeni az elemekkel.

AC fali töltőnek már ki lett építve minden célállomásukon az EcoLite fali töltő berendezésünk, de ezen keresztül tíz óránál is több feltölteni a 84(90)kWh-s akkumulátort. Ez nem okoz gondot, ha éjjel van rá időnk. Amikor azonban gyors otthoni vagy célállomási töltésre van szükség, csak a mobil DC töltő jöhet szóba, abból is a 22kW-os mobil DC töltő. Ezzel sem volt egyszerű, de köszönhetően a gyártó szakszerű supportjának, némi programozással sikerült megoldani ezt a problémát is.

Kalandos vagy veszélyes?

A töltő berendezést vagy fali töltőhöz kell csatlakoztatni, vagy pedig a hozzá vásárolható mobil töltő kábellel lehet megtáplálni. Ezzel elérhető az elméleti 22kW-os teljesítmény. Azonban itt derül ki, miért is veszélyes a nagymacska etetése. Akárcsak a vadonban, a közúti Jaguar is tartogat meglepetéseket. Ennek az autónak az akkumulátor csúcsfeszültsége eléri a 450V-ot, ahol ha nem vigyázunk a csúcsteljesítményre, akkor bizony eléri a töltő a 24,5kW-os teljesítményt, ami AC oldalon több, mint 40A-t vesz fel. Ennek tudatában kell beállítani a töltési teljesítményt.

Szerencsére a töltőn a maximális kimenő árammal együtt lehet korrigálni a bemenő áramot is. Így egy gyors utánállítást követően már nem kell félni, hogy túlterheljük a bejövő hálózatot. Kisebb akkupakkok esetén ez nem okozhat gondot, hiszen a legtöbb elektromos autó akkumulátor csúcsfeszültsége 400V alatt marad, de ha e-Tron, i-Pace vagy Model 3/Model S autót töltünk, akkor érdemes kisebb töltőáramot beállítani, vagy a bejövő teljesítményt jól méretezni. Külön kiemelném, hogy a 22kW-os töltő 24,5kW-os teljesítmény leadására is képes.

A töltő jól vizsgázott, köszönjük partnerünknek, az AGT-nek a gyors és szakszerű segítséget a töltő beállításában, és programozásában. Bátran ajánljuk CCS vagy CHAdeMO töltési igény esetén akár a mobil DC töltőket, akár DC töltő oszlopainkat bármilyen elektromos autó töltésére.

Mobil DC és mindenféle fali és mobil AC töltő berendezéseink megtalálhatóak a webáruházunkban.

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve