Barion Pixel
Kövess minket
29nov, 19 2019-11-29Egyéb
All in! – avagy mit jelent egy autó töltő esetében a teljes felszereltség?

Elektromos autó vásárlásakor – akár új, akár használt – számos olyan kérdés jöhet szembe, amikre a kereskedő sem tudja a választ. Ez nem jelenti azt, hogy az ő szakértelmével van baj. A piac még gyerekcipőben jár, minden szereplőjét tájékoztatni, képezni kell.

Tiszta sor, hogy az erőmű (kicsi, nagy, zöld, nem zöld) megtermeli az áramot, az elosztó eljuttatja a fogyasztóhoz, aki egy szerkezet közbeiktatásával továbbítja a jármű fedélzeti töltőjéig.

A fogyasztó feladata ebben a folyamatban, hogy olyan berendezést válasszon, amelyik maximális védelmet biztosít a saját testi épsége, otthonának teljes hálózata és az autója számára is, valamint megvédi a nem épp olcsó elektromos autóját a hálózati zavaroktól.

Ehhez valóban szakértelemre van szükség. Szakértőink tudását néhány szóba és gyakorlati példába sűrítve igyekszünk eloszlatni a homályt:

  • B-típusú Fi-relé: valamivel drágább, mint az A- vagy Si-típusú, de pontosabb a hibaáram-kezelése, és növelt az egyenáramú hibák elleni védelme is, így csökkenti a téves leoldások számát és magasabb szintű védelmet nyújt áramütéssel szemben. Termékek, amikben megtalálható: Viridian EcoLite, egyedi gyártású töltők igény szerinti felszereltséggel. Figyelem! A Fi-relé nélkül kapható töltőberendezések esetében is szükség van annak pótlólagos csatlakoztatására! Ilyenkor gondoskodni kell arról, hogy a töltő közelében egy szekrényben vagy különálló dobozban helyet kapjon a B- vagy Si-típusú áram-védőkapcsoló.
  • Kombi Fi-relé azaz áramvédős kismegszakító: ellátja a rövidzárlat- és túláramvédelem-, valamint a földzárlatvédelem-funkciókat. Termékek, amikben megtalálható: Viridian vCharge, egyedi gyártású töltők igény szerinti felszereltséggel.
  • Túlfeszültség védelem: a villámcsapás vagy kapcsolási folyamatok során megjelenő túlfeszültségeket olyan szintre korlátozza, amelyek nem okozhatnak meghibásodásokat, téves működéseket a kapcsolódó érzékeny elektronikus berendezésekben. Termékek, amikben megtalálható: egyedi gyártású töltők igény szerinti felszereltséggel.

És ha a villanyautós már mindenkit és mindent biztonságban tud, további praktikus funkciókkal szerelheti fel a töltőberendezését, úgy mint: fogyasztásmérés, terhelésmegosztás, hozzáférés-korlátozás, áramerősség-szabályozás, vagy időzítés. Ezen kényelmi funkciókat az egyedi gyártású töltőinkbe be tudjuk szerelni, így helytakarékos és praktikus berendezés jön létre.

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve