Barion Pixel
Kövess minket
03febr, 19 2019-02-03EVSE (töltőpont)

Elektromos autó töltő telepítés

Az elektromos autózás egyre jobban terjed a világon, nem mellesleg hazánkban is. Ma már nem ritka, hogy egy háztartásban két tölthető autó is legyen, ha nem is mindkettő elektromos, de legalább plug-in hibrid (PHEV). Egy ilyen család kereste meg cégünket pár hete azzal, hogy a garázsban két autót szeretnének tölteni, mit tudunk javasolni? Több elektromos autó töltő forgalmazó céget kerestek, de nem találtak kedvükre való EVSE berendezést.

Bár van a kínálatunkban olyan elektromos autó töltő, amiből kettőt össze lehet kötni terheléselosztó módban, mégpedig az EcoLite töltő, mi inkább nem ezt ajánlottuk. Egyrészről nincs igény három fázisú töltőre, másrészt az egyik autó Type1, míg a másik Type2 csatlakozóval tölthető. Ezek alapján azt javasoltuk, építünk egy egyedi töltőt, ami alkalmas mindkét jármű töltésére, ha mindkettő tölt, akkor 50-50% elérhető töltőárammal.

Ezt az ajánlatot a kedves megrendelő mind műszaki minőség, mind ár szempontjából elfogadta, így néhány nap elteltével a kész elektromos autó töltőt kiszállítottuk, és fel is szereltük a garázsba. Természetesen teszteket követően hagytuk ott a berendezést használatra, melyről a lenti két kép készült.

Ha Önnek is egyedi igényei lennének, ne féljen elmondani, kérdezni! Igyekszünk megoldani a legnagyobb kihívásnak tűnő feladatokat is. Ha nincs kérdése, mindent megtalál webshopunkban!

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve