Barion Pixel
Kövess minket
01márc, 19 2019-03-01Elektromos autók
Új fogyasztói szokások

A Magyarországon üzembehelyezett tisztán elektromos és hibrid hajtású autók számának növekedése szemmel látható. Különösen érintett célcsoport a környezetükre igényes utazók, a **** és *****-os hotelek, wellness- és kastélyszállók vendégköre, akik a jövőben új keresési feltételt adnak meg úticéljuk kiválasztásakor: van-e a vendéglátóhelyen/szálláshelyen elektromos autótöltési lehetőség?

A booking.com-on például a találatok szűrésekor a „Szolgáltatások” menüpont alatt „feltöltőállomás elektromos járművekhez” megjelölésével a vendég kizárhatja az összes olyan találatot, ahol nem tudja igénybe venni ezt a szolgáltatást. Ha egy idegenforgalmi egység szeretne az átformálódó fogyasztói szokások mellett a jövőben is kedvelt célpont/megálló maradni, és fontolóra veszi az elektromos autótöltő telepítését, segítünk a döntésben néhány számadattal:

– alap töltő teljesítmény 22 kW, viszont az ekkora teljesítményt felvenni képes autók aránya kb. 15% (jelenleg ~10.300 elektromos autó van forgalomban). Egy ilyen autó óránként alig 1000 Ft-ot vesz ki a hálózatból.

– egy átlagos autó egy fázison 7,2 kW-ot tud felvenni, ennek költsége óránként mindössze 345 Ft.

– egy átlagos elektromos autós egy éjszaka kb 1500Ft-nyi áramot igényelne a zavartalan pihenése mellé, így könnyen belátható, ez a költség elrejthető a szoba árában, nem szükséges külön felszámolni mint fogyasztást.

Ha azonban pontosan szeretnénk tudni, ki és mikor tölti az autóját, mennyi kWh került bele, akkor fogyasztásmérés, pin-kódos vagy RFID-azonosítás alapú hozzáférés is megoldható.

Hogyan maradhatunk fenn a vendég szűrőjén?

Fontos tudnivaló, hogy az autótöltő üzembehelyezésével a szálláshely/étterem mint töltőpont megjelenik az összes töltőpont-kereső alkalmazásban, ingyenesen. Már a google is kereséssel bír elektromos autó töltő pontra, így a telepítés és üzemeltetés anyagi vonzata tekinthető akár marketing költségnek is.

Kérem, tekintse meg az általunk forgalmazott autótöltők választékát, illetve a legfontosabb tudnivalókat, információkat. Segítünk, hogy az elektromos autótöltés ne csak egy plusz tétel legyen szolgáltatásainak listáján, hanem valóban használható, biztonságos, minőségi többletteljesítmény a vendégek részére!

https://gerisoft.hu/evse/

https://gerisoft.hu/elektromos-auto-tolto-valasztas/

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve