Barion Pixel
Kövess minket
EVSE (töltőpont)
2020-12-02

…mert a wifis töltő jó! (nem tudjuk, miért, de jó)

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, sok-sok megkeresést kapunk azzal kapcsolatban, hogy van-e WiFi-s töltőnk. Azt, hogy pontosan miért kell WiFi egy töltőbe, nem mindenki tudja meghatározni, csak egy  funkció amit sok-sok gyártó reklámoz. Persze azon kívül, hogy kezdetben pár alkalommal ránéz az ember a töltési állapotra – pont, mint a napelemes rendszerek termelési adataira –, egy idő után nem lesz érdekes, legfeljebb évente az elszámoláskor. Az autónál az a lényeg, hogy feltöltve várjon, nem az, hogy épp hány kWh ment bele 15:43 perckor…

Aki meg tudja határozni, miért van szüksége WiFi-s töltőre, az általában elmondja, hogy ki-be kapcsoláshoz és töltési áram beállításához. Ennél eggyel komolyabb feladat a jogosultság-kezelés kulcsos kapcsoló helyett WiFi funkcióval. Ezekben a konkrét esetekben szokott kiderülni egy-két töltőről, hogy a benne lévő WiFi modul csak ad-hoc hozzáféréssel működik, nem lehet fixen ráállítani az otthoni wifire, és csak a töltő közvetlen közelében működik. Mindezek mellé a legtöbb töltő nagy mértékben drágul, ha WiFi lehetőséget is kérünk bele.

Mit nyújt ezzel szemben a GeriSoft, ha a vásárló az egyedi töltőjébe WiFi okosrelét is kér? Rendkívül kedvező ár/érték aránnyal hozzáadott okosrelét, mely a ház WiFi hálózatára kapcsolódik (távolról 4G-n is elérhető), és mindenféle trükkös kapcsolás megvalósítható vele. Alapesetben ki-bekapcsolni lehet a töltést, és az áramerősséget két érték közt váltani. De kérhető 4 vagy több áramerősség fokozat beállításának lehetőségével is. Mit értünk trükkös kapcsolás alatt?

  • Időzített be- és kikapcsolás előre programozottan a hét napjaira, adott időben be, majd másik programozott időpontban ki.
  • Időrelé funkció, a bekapcsolást követően a megadott időtartam leteltekor kikapcsol, pl. egy töltés max 4 óra. Így kizárt, hogy megfeledkezzünk a kikapcsolásról.
  • Áramszünet után automatikus újraindulás engedélyezése.
  • Dupla töltő esetén ha az egyik kimenet aktív, szabályozható a másik kimenet pillanatnyi hozzáférhetősége.

Az okosreléhez ingyen letölthető app több felhasználóval megosztható használatot tesz lehetővé. Kérhetünk push üzenet értesítéseket is a kapcsolási mód változásakor.

Kívülről a töltőről nem mondható meg, mivel tud többet, csak ha kinyitjuk a dobozt az első beállításhoz, akkor vesszük észre a módosítást.

Az árak hamarosan elérhetőek lesznek az egyedi töltőinket tartalmazó weboldal kalkulátorában is, a további folyamatban lévő fejlesztésekkel együtt!

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve