Barion Pixel
Kövess minket
29szept, 19 2019-09-29Egyéb

Az utóbbi napokban személyesen is tapasztaltam sok felesleges töltő foglalást, és a fórumok és FB oldalak is tele vannak hasonlókkal. És itt sajnálatos módon nem a hagyományos jármű tulajdonosok keserítik meg az életünket, hanem az elektromos vagy PHEV autót használó társaink. Beszülnünk kell róla folyamatosan: a töltőpont nem parkoló, sőt nem privát parkoló a kedvenc töltőpontunk.

A legfontosabb máris az elején, a töltő használati etikett elérhető:
https://www.mobiliti.hu/emobilitas/toltohasznalati-etikett illetve https://villanyautosok.hu/tolto-hasznalati-etikett

Sajnálatos, hogy pont azok az autós társak nem ismerik, vagy épp nem tartják be, akik elektromos autóval járnak. Vannak, akik P+R-nek nézik a töltőpontot, vagy éjjeli menedéknek (munka után beállnak, felteszik tölteni, és reggelig ott van), vagy épp a munkahelyükhöz közeli töltőn parkolnak 8-17 óra közt minden nap. Saját tapasztalat mindre volt az utóbbi hetekben.

Kedves elektromos autós társ! Ne tedd ezt! Gondolj bele abba, hogy pár hónapja vagy pár éve még hagyományos autóval jártál. És akkor sem a benzinkúton parkoltál. Akkor most miért tennéd?
Mi történne, ha a “szokásos” éjjeli menedéked előtted lefoglalják, és te kerülsz abba a helyzetbe, hogy nem tudsz tölteni? Fogadjunk marha ideges lennél. Holott ez teljesen természetes. Közterületi, szabadon használható töltők. Ez azt jelenti, senki (te sem) sajátíthatja ki magának azzal, hogy töltés nélkül blokkolja mások töltési lehetőségét.

Ha a munkahelyed vagy lakhelyed környékén állandó (privát) töltőpontra van szükséged, telepíttess egy töltőt. Állunk szíves rendelkezésedre 🙂
Ez a megfelelő megoldás, amivel mások életét sem keseríted meg, és a Te töltésed is biztosítva van.

Komment írása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. Kötelező mezők *-al vannak megjelölve